Aidreann

YouTube - Si La Solitude YouTube - Fleo

Aidreann brings steaming ball-folk with powerful melodies and beautiful sounds. Thanks to the refined arrangements, the intertwining scores and musical energy, their music doesn't just move dancers, but pleases the listener as well.

Interested? +32/476/36.84.72, info@aidreann.be.

Anneleen Brabants

viola

Aangezien vader Wim Brabants dwarsfluit doceerde aan het Lemmensinstituut te Leuven, werd muziek ten huize Brabants dan ook met de paplepel ingegoten. Anneleen Brabants (1990) volgde reeds op zesjarige leeftijd vioollessen. Enkele jaren later werden daar lessen harp, piano en altviool aan de muziekacademie van Kalmthout aan toegevoegd. Op haar vijftiende trok ze naar de kunsthumaniora van het Lemmensinstituut waar ze in 2010 afstudeerde voor altviool als hoofdinstrument en piano als tweede instrument.

Tijdens haar tienerjaren kwam ze dankzij evenementen als Boombal in contact met folk; een genre dat haar van meet af in de ban wist te krijgen. Talrijke folkstages (zoals de bekende stage voor traditionele muziek te Gooik, de Willy Clancy Summer School in county Clare (Ierland) en de Folk&Jazz stage) onder leiding van o.a. Wouter Vandenabeele, Luc Pilartz, Toon Van Mierlo, Tcha Limberger, April Verch etc. droegen bij tot de vorming van haar eigen speelstijl op altviool alsook tot het leren improviseren, arrangeren en componeren.

Folk is en blijft haar genre bij uitstek. Haar ervaringen binnen deze wereld resulteren in eigen composities en arrangementen welke erg gesmaakt worden door zowel luisterpubliek als dansers. Haar composities worden vertolkt door verschillende folkgroepen, telkens in nauwe samenwerking met haarzelf.

Daarnaast blijft Anneleen ook actief binnen de klassieke muziek. Regelmatig wordt ze gevraagd in ensembles en orkesten.

Haar huidige projecten vormen: Aidreann, Duo Brabants-Bauweraerts, Cosmo en Duo Brabants-Laureyssens.

Deze groepen zijn steeds voorzien van een eigen repertoire met diepgaande arrangementen die telkens getuigen van een nieuwe invloed.

Hilke Bauweraerts

diatonic accordion

Hilke Bauweraerts (1989) groeide op in een zeer muzikale familie en werd al van jongs af gebeten door de muziekmicrobe. Trouw aan haar roots volgde zij eveneens het pad naar ‘muzikantschap’. Ze begon haar studies aan de muziekacademie van Schilde, die op latere leeftijd werd ingeruild voor de kunsthumaniora te Turnhout, waar zij piano studeerde. Hoewel zij reeds van kindsbeen af allerlei instrumenten zoals piano en blokfluit beoefende, was het het diatonisch accordeon dat uiteindelijk haar hart wist te winnen. Op 16-jarige leeftijd begon ze zich als autodidacte toe te wijden aan deze grote liefde. Ze volgde stages bij Didier Laloy, Anne Niepold, Martin Coudroy, Simone Bottasso, Stephane Milleret en Emile Verstraeten om zo de ramen van haar speelstijl open te trekken en er een frisse wind door te laten waaien.

Op haar achttiende vatte ze de studie muziektherapie aan het Lemmensinstituut te Leuven aan die ze een aantal jaren later met succes afrondde.

Hilke betrad reeds verscheidene podia met haar eerste folkgroep Sakura, met wie ze de wedstrijd op het Lindeboomfestival won en in 2011 een cd uitbracht: ‘The Bea(s)t Inside’. Als creatief muzikant schrikt Hilke er niet voor terug alles uit de kast te halen en ervoor te zorgen dat de muziek die energie krijgt waar het om vraagt. In de groep Aidreann leverde haar dat de bijnaam “Hilkler” op.

Momenteel is zij actief in Aidreann, Duo Brabants-Bauweraerts en Duo Bauweraerts-Van Hees.

Hilke speelt op een instrument van de Franse bouwer Bertrand Gaillard.

Lode Bucsan

hurdy-gurdy

In zijn jeugdjaren luisterde Lode (1980) graag naar groepen als The Smashing Pumpkins, Pearl Jam, dEUS etc. Van folk was nog geen sprake tot hij in 1999 de Belgische folk-rockgroep Kadril aan het werk zag en als een blok voor de draailier viel. Hij begon dit instrument te verkennen met de hulp van bouwer Jacques De Vuyst, en besloot zich bij hem in te schrijven voor lessen in 2003. Deze werden later verder gezet door Paul Garriau aan de academie van Ieper. Na 1 jaar maakte Lode reeds deel uit van de aldaar ontstane (beruchte) groep Deronderuit. Sindsdien was hij een graag geziene gast op talrijke podia met onder andere Lode et La Catusse, Lo Rossinhol en als solo-artiest. Ook menig jamgebeuren kon steevast op zijn aanwezigheid rekenen.

In 2010 schakelde Lode over van een sol/do-draailier naar een instrument in re/sol wat het hem mogelijk maakte meer in de lijn van zijn geliefde Bourbonnais-stijl te spelen, die hij zich na enkele masterclasses in Franchesse (Allier), bij zijn grote voorbeeld Patrick Bouffard, begon eigen te maken.

In 2011 kwam hij in contact met Debbie Lambregts en speelden ze samen onder de groepsnaam Filodéann die later zou worden omgedoopt tot Aidreann onder de huidige bezetting.

Lode studeerde in 2014 af met grootste onderscheiding voor het instrument draailier aan de academie van Ieper en werd laureaat voor dit instrument.

Onder invloed van zijn rock-/grungeverleden en geïnspireerd door de Bourbonnais tovert Lode een authentiek en swingend rock ’n roll-geluid op draailier tevoorschijn dat zich typeert door zijn stevige, hoekige slag en het veelvuldige gebruik van improvisatie en ornamentatie. (Niet voor gevoelige oortjes!)

Hij speelt op dit moment nog bij het duo Simon Gielen+Lode Bucsan en leidt de draailierfanfare OIVF (Orchestre International de Vielle à roue de Flandre) in goede banen.

Lode speelt op een instrument van draailierbouwer Jacques De Vuyst.

Koen Poppe

bass

Geïnspireerd door zijn oudere zus zette Koen Poppe (1985) zijn eerste muzikale stappen aan de muziekacademie van Wevelgem. Daar studeerde hij van zijn tiende tot zijn vijftiende klassieke piano bij onder andere Kristien Vansevenant. Als tiener zong hij bij Providence maar aangezien het de band aan het nodige fundament ontbrak, begon hij op zelfstandige basis met elektrische basgitaar. Meespelen met Coldplay en Sting bleek dé manier om vertrouwd te worden met het instrument. Koen is volledig autodidact. Invloeden van onder meer Jamiroquai, Jaco Pastorius, maar ook van Daft Punk en Dream Theater hielpen mee zijn speelstijl te definiëren.

In 2005 stapte hij over naar zijn huidige basgitaar (een RBX-JM2 6-snaar bas ontworpen door John Myung van de laatstgenoemde band) en werd er geëxperimenteerd met meer progressieve speelwijzen.

Sinds 2010 waagt hij zich eveneens aan de contrabas.

In 2013 werd hij gevraagd om Aidreann te komen versterken. Hier geeft hij de voornamelijk melodische muziek het nodige tegengewicht met zijn vette basgrooves en voorziet hij het geheel van een stevige punch.

Debbie Lambregts

Flemish bagpipes, fiddle and guitar

Toen in 1995 de Beatles Anthology-reeks op televisie verscheen, betekende dit een mijlpaal in het leven van de jonge Debbie Lambregts (1982). Voorheen nooit muzikaal actief geweest, ontpopte de latente drang om zelf muziek te maken zich op slag tot een vurige passie die tot op de dag van vandaag voluit blijft branden. In de ban van en geïnspireerd door de popmuziek van de late jaren 50 en de jaren 60 leerde de 13-jarige Debbie zichzelf gitaar spelen en begon ze haar eerste songs te schrijven.

Na een aantal jaar voornamelijk in het pop- en rockcircuit actief te zijn geweest met haar jeugdgroep Juvenile, kwam ze tijdens een geleide wandeling in contact met de klanken van een Vlaamse doedelzak (verzorgd door Luk Verstockt). Dit maakte een zodanig overweldigend gevoel in haar wakker dat ze, tot tranen toe geroerd, besloot deze liefde op het eerste zicht blindelings te volgen.

Op haar 21e begon ze lessen Vlaamse doedelzak te nemen bij Oswald Lauriks in het muziekatelier te Brasschaat.

De drang om van muziek haar leven te maken werd alsmaar groter. Haar bagage was echter veel te klein om een opleiding aan het conservatorium te starten. Bovendien was doedelzak geen instrument dat op professioneel niveau werd onderwezen, zo dacht ze althans. Tot ze te horen kreeg van de opleiding doedelzak/barokmusette aan het Lemmensinstituut te Leuven bij Jean-Pierre Van Hees.

In 2008 besloot ze het er op te wagen en schreef zich in voor het voorbereidend jaar aan de kunsthumaniora te Antwerpen waar een compleet nieuwe wereld voor haar openging. Aansluitend volgde het Lemmensinstituut waar ze onnoemelijk veel muzikale kennis en vaardigheden later haar meestergraad Musa behaalde.

Binnen het kader van deze opleiding (meer specifiek in functie van de examens kamermuziek) stelde ze een folkgroep met haar favoriete volksmuziekinstrumenten samen. Dat was het begin van Aidreann.

Haar huidige projecten vormen: Aidreann, het Aeris Consort, Klaproos en Pagan Sound Smash.

Momenteel speelt ze op een sol-doedelzak van Remy Dubois en een do-doedelzak van Arie De Keyzer, beiden balggeblazen.

References

 • Cadansa, Duiven, Nederland, LC_CTYPE=en_US.UTF-8;LC_NUMERIC=C;LC_TIME=C;LC_COLLATE=C;LC_MONETARY=C;LC_MESSAGES=C;LC_PAPER=C;LC_NAME=C;LC_ADDRESS=C;LC_TELEPHONE=C;LC_MEASUREMENT=C;LC_IDENTIFICATION=C
 • Trouwfeest, , LC_CTYPE=en_US.UTF-8;LC_NUMERIC=C;LC_TIME=C;LC_COLLATE=C;LC_MONETARY=C;LC_MESSAGES=C;LC_PAPER=C;LC_NAME=C;LC_ADDRESS=C;LC_TELEPHONE=C;LC_MEASUREMENT=C;LC_IDENTIFICATION=C
 • Trouwfeest, Noordpene, LC_CTYPE=en_US.UTF-8;LC_NUMERIC=C;LC_TIME=C;LC_COLLATE=C;LC_MONETARY=C;LC_MESSAGES=C;LC_PAPER=C;LC_NAME=C;LC_ADDRESS=C;LC_TELEPHONE=C;LC_MEASUREMENT=C;LC_IDENTIFICATION=C
 • Zannekinfeest, Rexpoede, LC_CTYPE=en_US.UTF-8;LC_NUMERIC=C;LC_TIME=C;LC_COLLATE=C;LC_MONETARY=C;LC_MESSAGES=C;LC_PAPER=C;LC_NAME=C;LC_ADDRESS=C;LC_TELEPHONE=C;LC_MEASUREMENT=C;LC_IDENTIFICATION=C
 • M'eire Morough Folkfestival, Dendermonde, LC_CTYPE=en_US.UTF-8;LC_NUMERIC=C;LC_TIME=C;LC_COLLATE=C;LC_MONETARY=C;LC_MESSAGES=C;LC_PAPER=C;LC_NAME=C;LC_ADDRESS=C;LC_TELEPHONE=C;LC_MEASUREMENT=C;LC_IDENTIFICATION=C
 • Parkfeesten, Sterrebeek, LC_CTYPE=en_US.UTF-8;LC_NUMERIC=C;LC_TIME=C;LC_COLLATE=C;LC_MONETARY=C;LC_MESSAGES=C;LC_PAPER=C;LC_NAME=C;LC_ADDRESS=C;LC_TELEPHONE=C;LC_MEASUREMENT=C;LC_IDENTIFICATION=C
 • Labadoux 2017, Ingelmunster, LC_CTYPE=en_US.UTF-8;LC_NUMERIC=C;LC_TIME=C;LC_COLLATE=C;LC_MONETARY=C;LC_MESSAGES=C;LC_PAPER=C;LC_NAME=C;LC_ADDRESS=C;LC_TELEPHONE=C;LC_MEASUREMENT=C;LC_IDENTIFICATION=C
 • Academie Genk, Genk, LC_CTYPE=en_US.UTF-8;LC_NUMERIC=C;LC_TIME=C;LC_COLLATE=C;LC_MONETARY=C;LC_MESSAGES=C;LC_PAPER=C;LC_NAME=C;LC_ADDRESS=C;LC_TELEPHONE=C;LC_MEASUREMENT=C;LC_IDENTIFICATION=C
 • Balfolk Zuid-Holland, Leiden, LC_CTYPE=en_US.UTF-8;LC_NUMERIC=C;LC_TIME=C;LC_COLLATE=C;LC_MONETARY=C;LC_MESSAGES=C;LC_PAPER=C;LC_NAME=C;LC_ADDRESS=C;LC_TELEPHONE=C;LC_MEASUREMENT=C;LC_IDENTIFICATION=C
 • Bal 58, Kortrijk, LC_CTYPE=en_US.UTF-8;LC_NUMERIC=C;LC_TIME=C;LC_COLLATE=C;LC_MONETARY=C;LC_MESSAGES=C;LC_PAPER=C;LC_NAME=C;LC_ADDRESS=C;LC_TELEPHONE=C;LC_MEASUREMENT=C;LC_IDENTIFICATION=C
 • Balfolk Moira, Utrecht, LC_CTYPE=en_US.UTF-8;LC_NUMERIC=C;LC_TIME=C;LC_COLLATE=C;LC_MONETARY=C;LC_MESSAGES=C;LC_PAPER=C;LC_NAME=C;LC_ADDRESS=C;LC_TELEPHONE=C;LC_MEASUREMENT=C;LC_IDENTIFICATION=C
 • Folk on stage, Gooik, LC_CTYPE=en_US.UTF-8;LC_NUMERIC=C;LC_TIME=C;LC_COLLATE=C;LC_MONETARY=C;LC_MESSAGES=C;LC_PAPER=C;LC_NAME=C;LC_ADDRESS=C;LC_TELEPHONE=C;LC_MEASUREMENT=C;LC_IDENTIFICATION=C
 • Zilleghem Folk, Loppem, LC_CTYPE=en_US.UTF-8;LC_NUMERIC=C;LC_TIME=C;LC_COLLATE=C;LC_MONETARY=C;LC_MESSAGES=C;LC_PAPER=C;LC_NAME=C;LC_ADDRESS=C;LC_TELEPHONE=C;LC_MEASUREMENT=C;LC_IDENTIFICATION=C
 • Keikopbraderie, Poperinge, LC_CTYPE=en_US.UTF-8;LC_NUMERIC=C;LC_TIME=C;LC_COLLATE=C;LC_MONETARY=C;LC_MESSAGES=C;LC_PAPER=C;LC_NAME=C;LC_ADDRESS=C;LC_TELEPHONE=C;LC_MEASUREMENT=C;LC_IDENTIFICATION=C
 • Buurtreceptie, Izegem, LC_CTYPE=en_US.UTF-8;LC_NUMERIC=C;LC_TIME=C;LC_COLLATE=C;LC_MONETARY=C;LC_MESSAGES=C;LC_PAPER=C;LC_NAME=C;LC_ADDRESS=C;LC_TELEPHONE=C;LC_MEASUREMENT=C;LC_IDENTIFICATION=C
 • Muziekclub 't Ey, Belsele, LC_CTYPE=en_US.UTF-8;LC_NUMERIC=C;LC_TIME=C;LC_COLLATE=C;LC_MONETARY=C;LC_MESSAGES=C;LC_PAPER=C;LC_NAME=C;LC_ADDRESS=C;LC_TELEPHONE=C;LC_MEASUREMENT=C;LC_IDENTIFICATION=C
 • Cornemuses festival, Cassel, LC_CTYPE=en_US.UTF-8;LC_NUMERIC=C;LC_TIME=C;LC_COLLATE=C;LC_MONETARY=C;LC_MESSAGES=C;LC_PAPER=C;LC_NAME=C;LC_ADDRESS=C;LC_TELEPHONE=C;LC_MEASUREMENT=C;LC_IDENTIFICATION=C
 • Uylenfeest, Cassel, LC_CTYPE=en_US.UTF-8;LC_NUMERIC=C;LC_TIME=C;LC_COLLATE=C;LC_MONETARY=C;LC_MESSAGES=C;LC_PAPER=C;LC_NAME=C;LC_ADDRESS=C;LC_TELEPHONE=C;LC_MEASUREMENT=C;LC_IDENTIFICATION=C
 • Privé optreden, Nederland, LC_CTYPE=en_US.UTF-8;LC_NUMERIC=C;LC_TIME=C;LC_COLLATE=C;LC_MONETARY=C;LC_MESSAGES=C;LC_PAPER=C;LC_NAME=C;LC_ADDRESS=C;LC_TELEPHONE=C;LC_MEASUREMENT=C;LC_IDENTIFICATION=C
 • Ol da Folk, Brugge, LC_CTYPE=en_US.UTF-8;LC_NUMERIC=C;LC_TIME=C;LC_COLLATE=C;LC_MONETARY=C;LC_MESSAGES=C;LC_PAPER=C;LC_NAME=C;LC_ADDRESS=C;LC_TELEPHONE=C;LC_MEASUREMENT=C;LC_IDENTIFICATION=C
 • Radio Uylenspiegel, 91.8 FM, LC_CTYPE=en_US.UTF-8;LC_NUMERIC=C;LC_TIME=C;LC_COLLATE=C;LC_MONETARY=C;LC_MESSAGES=C;LC_PAPER=C;LC_NAME=C;LC_ADDRESS=C;LC_TELEPHONE=C;LC_MEASUREMENT=C;LC_IDENTIFICATION=C
 • Folkbal, Aalter, LC_CTYPE=en_US.UTF-8;LC_NUMERIC=C;LC_TIME=C;LC_COLLATE=C;LC_MONETARY=C;LC_MESSAGES=C;LC_PAPER=C;LC_NAME=C;LC_ADDRESS=C;LC_TELEPHONE=C;LC_MEASUREMENT=C;LC_IDENTIFICATION=C
 • Karyole Feest, Hondschoote, LC_CTYPE=en_US.UTF-8;LC_NUMERIC=C;LC_TIME=C;LC_COLLATE=C;LC_MONETARY=C;LC_MESSAGES=C;LC_PAPER=C;LC_NAME=C;LC_ADDRESS=C;LC_TELEPHONE=C;LC_MEASUREMENT=C;LC_IDENTIFICATION=C
 • Boombalstage, Lovendegem, LC_CTYPE=en_US.UTF-8;LC_NUMERIC=C;LC_TIME=C;LC_COLLATE=C;LC_MONETARY=C;LC_MESSAGES=C;LC_PAPER=C;LC_NAME=C;LC_ADDRESS=C;LC_TELEPHONE=C;LC_MEASUREMENT=C;LC_IDENTIFICATION=C
 • Vrij podium Gooikoorts, Gooik, LC_CTYPE=en_US.UTF-8;LC_NUMERIC=C;LC_TIME=C;LC_COLLATE=C;LC_MONETARY=C;LC_MESSAGES=C;LC_PAPER=C;LC_NAME=C;LC_ADDRESS=C;LC_TELEPHONE=C;LC_MEASUREMENT=C;LC_IDENTIFICATION=C
 • Hazebroek, Hazebroek, LC_CTYPE=en_US.UTF-8;LC_NUMERIC=C;LC_TIME=C;LC_COLLATE=C;LC_MONETARY=C;LC_MESSAGES=C;LC_PAPER=C;LC_NAME=C;LC_ADDRESS=C;LC_TELEPHONE=C;LC_MEASUREMENT=C;LC_IDENTIFICATION=C
 • Bal experience, Dranouter, LC_CTYPE=en_US.UTF-8;LC_NUMERIC=C;LC_TIME=C;LC_COLLATE=C;LC_MONETARY=C;LC_MESSAGES=C;LC_PAPER=C;LC_NAME=C;LC_ADDRESS=C;LC_TELEPHONE=C;LC_MEASUREMENT=C;LC_IDENTIFICATION=C
 • De Week van de Folk, Ingelmunster, LC_CTYPE=en_US.UTF-8;LC_NUMERIC=C;LC_TIME=C;LC_COLLATE=C;LC_MONETARY=C;LC_MESSAGES=C;LC_PAPER=C;LC_NAME=C;LC_ADDRESS=C;LC_TELEPHONE=C;LC_MEASUREMENT=C;LC_IDENTIFICATION=C
 • Pas de printemps, Nieppe, France, LC_CTYPE=en_US.UTF-8;LC_NUMERIC=C;LC_TIME=C;LC_COLLATE=C;LC_MONETARY=C;LC_MESSAGES=C;LC_PAPER=C;LC_NAME=C;LC_ADDRESS=C;LC_TELEPHONE=C;LC_MEASUREMENT=C;LC_IDENTIFICATION=C
 • Jubileumsreceptie, Aalst, LC_CTYPE=en_US.UTF-8;LC_NUMERIC=C;LC_TIME=C;LC_COLLATE=C;LC_MONETARY=C;LC_MESSAGES=C;LC_PAPER=C;LC_NAME=C;LC_ADDRESS=C;LC_TELEPHONE=C;LC_MEASUREMENT=C;LC_IDENTIFICATION=C
 • MuziekantenHuis, Gent, LC_CTYPE=en_US.UTF-8;LC_NUMERIC=C;LC_TIME=C;LC_COLLATE=C;LC_MONETARY=C;LC_MESSAGES=C;LC_PAPER=C;LC_NAME=C;LC_ADDRESS=C;LC_TELEPHONE=C;LC_MEASUREMENT=C;LC_IDENTIFICATION=C
 • Doedelzaksymposium, Leuven, LC_CTYPE=en_US.UTF-8;LC_NUMERIC=C;LC_TIME=C;LC_COLLATE=C;LC_MONETARY=C;LC_MESSAGES=C;LC_PAPER=C;LC_NAME=C;LC_ADDRESS=C;LC_TELEPHONE=C;LC_MEASUREMENT=C;LC_IDENTIFICATION=C
 • Doedelzaken en zo ..., Aalter, LC_CTYPE=en_US.UTF-8;LC_NUMERIC=C;LC_TIME=C;LC_COLLATE=C;LC_MONETARY=C;LC_MESSAGES=C;LC_PAPER=C;LC_NAME=C;LC_ADDRESS=C;LC_TELEPHONE=C;LC_MEASUREMENT=C;LC_IDENTIFICATION=C
 • Laureatenconcert, Ieper, LC_CTYPE=en_US.UTF-8;LC_NUMERIC=C;LC_TIME=C;LC_COLLATE=C;LC_MONETARY=C;LC_MESSAGES=C;LC_PAPER=C;LC_NAME=C;LC_ADDRESS=C;LC_TELEPHONE=C;LC_MEASUREMENT=C;LC_IDENTIFICATION=C
 • Folk Op Zolder, Heule, LC_CTYPE=en_US.UTF-8;LC_NUMERIC=C;LC_TIME=C;LC_COLLATE=C;LC_MONETARY=C;LC_MESSAGES=C;LC_PAPER=C;LC_NAME=C;LC_ADDRESS=C;LC_TELEPHONE=C;LC_MEASUREMENT=C;LC_IDENTIFICATION=C
 • Feest van den Boom, Borgerhout, LC_CTYPE=en_US.UTF-8;LC_NUMERIC=C;LC_TIME=C;LC_COLLATE=C;LC_MONETARY=C;LC_MESSAGES=C;LC_PAPER=C;LC_NAME=C;LC_ADDRESS=C;LC_TELEPHONE=C;LC_MEASUREMENT=C;LC_IDENTIFICATION=C
 • Muziekcentrum Dranouter, Dranouter, LC_CTYPE=en_US.UTF-8;LC_NUMERIC=C;LC_TIME=C;LC_COLLATE=C;LC_MONETARY=C;LC_MESSAGES=C;LC_PAPER=C;LC_NAME=C;LC_ADDRESS=C;LC_TELEPHONE=C;LC_MEASUREMENT=C;LC_IDENTIFICATION=C
 • Music for life, Borgerhout, LC_CTYPE=en_US.UTF-8;LC_NUMERIC=C;LC_TIME=C;LC_COLLATE=C;LC_MONETARY=C;LC_MESSAGES=C;LC_PAPER=C;LC_NAME=C;LC_ADDRESS=C;LC_TELEPHONE=C;LC_MEASUREMENT=C;LC_IDENTIFICATION=C
 • Moederbal, Halluin, France, LC_CTYPE=en_US.UTF-8;LC_NUMERIC=C;LC_TIME=C;LC_COLLATE=C;LC_MONETARY=C;LC_MESSAGES=C;LC_PAPER=C;LC_NAME=C;LC_ADDRESS=C;LC_TELEPHONE=C;LC_MEASUREMENT=C;LC_IDENTIFICATION=C